rundturer för vem?

vem har behov av en virtuell rundtur?

Jag vill svara alla på den frågan. Se nedan för lite olika scenarier.
För de som kan ha en Google Street View rundtur är genomslagskraften stor. En bild på Google får många träffar.

Alla bilder nedan kommer från Pixabay, fantastiska gratis bilder

Enstaka bilder

Du tänker sälja din bil. Eller en liten stuga, husvagn, husbil... ja något som inte behöver så många bilder för att visa hela bilden av objektet. Vi kan ta en eller några bilder, jag lägger upp dom hos min tjänst för 360° bilder och samtidigt får du panoramabilderna. Du kan länka till 360° bilderna hos min leverantör, för att ex visa på din hemsida. Panoramabilderna kan du lägga ut på ex Facebook, FB visar dessa panorama som 360° bilder.

Bilfirmor kan i vissa fall fotografera bilarna i hallen och lägga upp dom bland övriga bilder. Kontrollera med din leverantör att dom kan visa 360° foton.
Jag gör gärna fastpris avtal med bilhandlare.

Fastighetsförmedling

Jag använder Matterport som tjänsteleverantör för mina rundturer. Matterport används av många fastighetsförmedlare runt om i världen.
Att lägga in en virtuell rundtur i annonsen gör att kunderna kan sitta hemma i lugn och ro och titta på objekten. En virtuell rundtur ger en bra överblick över objektet. så det blir enklare att se planlösningen. En rundtur ses också som ett ärligt sätt att visa objektet på, i en 360° bild syns allt och kunden kan titta åt alla håll. Enligt en Matterport annons, så minskade säljtiden med upp till 50% på de objekt som har en rundtur. Det finns ingen statistik för norra Sverige, vill du vara med och skapa den?
Jag sluter gärna fastpris avtal med fastighetsmäklare, det kan vara per objekt, per månad eller per år.

Butiker

Visa upp din butik digitalt, det finns studier som säger att besöks antalet i butiken stiger för de butiker som har en virtuell rundtur via deras hemsida. Än mer om rundturen även finns på Googles tjänster.
Även om vi inte kan säga säkert att det är så för oss i norr, så vet vi att en butik med en Google Street View visning rankas högre hos Google, så när någon söker något i ditt affärsområde, så kommer din butik att hamna högre i sökresultatet än den butik som inte har en Google Street View.

Som utgångspunkt till en eventuell Google Street View, så skapar vi en rundtur till Er egen hemsida, i den kan vi genom informationspunkter i rundturen länka till information om varan, ex PDF filer och / eller direkt till varan i Er webbutik, så kunden kan köpa varan direkt.
Då butiker till och från möblerar om, får in nya varor och annat som gör att rundturen blir inaktuellt, så gör jag gärna årskontrakt, vilket innebär att vi avtalar om valfritt antal uppdateringar per år.

Gym, träningsanläggningar mm

Har Ni kunder som vill komma in och titta på anläggningen innan dom bestämmer sig för att börja träna hos Er?
Tänk om dom kunde titta in hos Er redan hemifrån och när dom kommer till Er, så har dom redan tittat runt och vet hur det ser ut. När dom kommer till första träningen känner dom sig som hemma.
När jag började träna, så hade jag en drivande kollega som ville ha med mig på just den träningsanläggningen. Jag hade uppskattat om jag kunnat titta in och sett hur det ser ut och fungerar innan jag gick dit.
I rundturen som Ni har på Er hemsida kan jag koppla informationspunkter, i dessa kan vi skriva in text och vi kan länka till annan information på nätet. Ett exempel är att Ni gör youtube filmer som visar hur era maskiner fungerar, eller hur ex ett spinningpass ser ut. Dessa filmer länkas sen in i informationspunkterna.
Vi kan lägga upp Er anläggning i Google Street Views.

Privata hus, hem mm

Som privatperson kan du få en rundtur av ditt hus, lägenhet, stuga osv. Ge mig förslag på vad du har, så löser vi det.
Rundturen kan du sedan ha för att visa vad du har till släkt och vänner.
Du kanske ska flytta och vill ha kvar ett minne av det du lämnar. Kanske måste du flytta pga stadsflytten? Vi sparar din rundtur så länge du vill ha kvar den.
Vi kan inte lägga ut privata bostäder på Google Street Views, Googles regler tillåter inte det.

Restaurang och fik

Vi skapar en virtuell rundtur av Er restaurang / Ert fik som Ni har på Er hemsida. När den presumtiva gästen tittar på rundturen och ser hur fint Ni har det, lockas dom förhoppningsvis till ett besök. 
I rundturen kopplar vi menyer, prislistor ev bordsbokningstjänster och vad som passar.

Även restauranger och fik får bättre exponering genom att finnas i Google Street Views.

Det här är bara ett axplock av vad vi kan göra. 
Har du fler förslag, så skicka ett mail. Vi löser det mesta inom 360° fotografering.